Eerste info- & inspraakmoment op 3 juni 2019

maandag 03 juni 2019

De buurtbewoners worden geïnformeerd én bevraagd over de ambities en de structuurschets van Dijledonk.

In:

Oude Meuropsite heet voortaan Dijledonk en wordt dorp met doorsteek naar de Dijle

Partners en projectontwikkelaars COGIVA en PSR organiseerden samen met het gemeentebestuur een eerste infomarkt over de herbestemming van de oude Meuropsite die wordt herdoopt tot ‘Dijledonk’.  De gebouwen die bijna 40 jaar leegstaan, worden een toonbeeld van moderne architectuur, energiezuinig wonen en reconversie in Rijmenam.

Ontwikkelaars CoGiVa en PSR werkten een toekomstvisie uit om in samenspraak met de gemeente Bonheiden en betrokken overheden de vroegere Meurop-site te laten uitgroeien tot een levendige en toegankelijke, landelijke nieuwe wijk aan de Dijle. Om hun visie op de herontwikkeling van dit gebied toe te lichten organiseren de ontwikkelaars op maandagavond 3 juni een publieke infomarkt.
Deze infomarkt vindt plaats in de gebouwen van de voormalige meubelfabriek Meurop die in 1980 haar deuren sloot, waarna de terreinen er jarenlang verlaten bij lagen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen de infomarkt vrij bezoeken tussen 18u en 21u en kunnen er met hun vragen terecht bij de medewerkers van betrokken actoren.

Dijledonk zet de Dijlevallei van morgen in de kijker

De plannen voor een herontwikkeling van de oude industriële site gelegen tussen de Oude Keerbergsebaan en de Dijlevallei ontstonden in 2006, toen de gemeente Bonheiden haar nieuwe structuurplan uitwerkte. Op basis hiervan werkten CoGiVa en PSR samen met het ontwerpbureau OMGEVING in 2018 een mastervisie voor het terrein uit. Dijledonk was geboren.

Tijdens de infomarkt krijgt de bezoeker de primeur om aan de hand van thematische infostanden kennis te maken met de gebiedsontwikkeling Dijledonk. Dé ambitie van deze toekomstvisie is het verzachten, opentrekken en opwaarderen van de verloederde betonnen grens tussen de Oude Keerbergsebaan en de Dijle.

Dijledonk moet uitgroeien tot een nieuwe levendige en toegankelijke landelijke wijk aan het water in Rijmenam waar ontspannen, wonen, werken en samenleven hand in hand gaan.

 Vooruitgaan via een integrale aanpak

De realisatie van Dijledonk zal gefaseerd verlopen. Deze infomarkt en buurtconsultatie is alvast een belangrijke stap vooruit in de richting van een finaal masterplan, de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), alsook de sanering van bepaalde historisch verontreinigde zones op het terrein.

Paul Cordier, Managing Partner CoGiVa: “We ervaren dat dit project positief leeft in Bonheiden. Wij staan in de startblokken om vooruit te gaan in nauw overleg met alle betrokken actoren.”  Johan Geeroms, Managing Director PSR: “Dijledonk blaast de oude Meurop-site nieuw leven in, het zal er beter worden voor iedereen.”

Praktische info voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden:

Infomarkt op maandag 3 juni 2019
Vrij en doorlopend te bezoeken tussen 18u – 21u
Ingang via de oude Meurop-gebouwen: Oude Keerbergsebaan 8-10 in Rijmenam (Bonheiden)

Download: Infofolder 2019 | Ambities & Visie Dijledonk

Download