Het Zomerplein van Imaginair is dé vakantiebestemming!

woensdag 01 juli 2020

Een ‘staycation’ in 2020? Dankzij de creatieve geesten van Imaginair wordt het nergens zo gezellig als in Rijmenam.

In:

Ontdek het zomerplein van Imaginair op Dijledonk

Terwijl de wereld even leek stil te staan, werkte Imaginair achter de schermen verder aan de tijdelijke invulling op de Meurop-site. Vanaf 1 juli openen ze de poorten van de oude meubelfabriek en ontvangen ze jong en oud op hun Zomerplein.

Maar eerst komen bezoekers aan in de majestueuze hal van het hoofdgebouw, gekenmerkt door de imposante, betonnen zuilen. Hier vind je een presentatie over Dijledonk, die een blik werpt op de niet zo verre toekomst. Daarnaast is er ook het eerste luik van de expo rond Meurop: het team van Imaginair doorkruiste het hele land om authentieke meubeltjes te zoeken en terug te brengen naar de fabriek waar ze ooit werden gemaakt.

Het Zomerplein zelf baadt in het zonlicht, maar biedt ook schaduwrijke plekjes. Er hangt een zuiderse ambiance met ijsjes, petanque, wijntjes, muziek en meer.

Overal valt iets te beleven en iets te bewonderen: kunstinstallaties, sculpturen en leuke meubeltjes en objecten krijgen een plaats op de site. Ze komen uit het atelier van Imaginair, van kunstenaars uit hun creatieve netwerk of van andere Belgische makers; altijd met hart en ziel vervaardigd, altijd met een verhaal.

Wie graag zelf creatief aan de slag gaat, kan intekenen op een workshop van de professionals van Imaginair. Genoeg inspiratie voor een heerlijke zomer in eigen land, toch?

Open: woe – zon | 11u – 23u | Oude Keerbergsebaan 8 in Rijmenam

Meer info: www.imaginair.be