Dijledonk verwelkomt Buurderij vanaf 21 november

zondag 15 november 2020

Er groeit iets bij Dijledonk, nu al. Bij de herontwikkeling van de Meurop-site willen we ruimte bieden voor de buurt; Dijledonk moet een levendige plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En met de komst van een Buurderij zetten we dat voornemen kracht bij.

In:

Een buurderij op Dijledonk

Een Buurderij is een soort mobiele markt waar lokale producenten hun creaties en oogst aanbieden bij de mensen van de buurt. De korte keten in de praktijk. Op de website van boerenenburen.be, het overkoepelende netwerk, vind je de adressen van alle Buurderijen. Vanaf november krijgt Dijledonk daar dus ook een plaatsje. Online kan je al grasduinen in het aanbod en wekelijks kan je afhalen op de Buurderij in je buurt. Zo ontstaat dan een dialoog tussen de boeren en de buren voor meer lokale, sociale cohesie.

Samen creatief ondernemen

Om Dijledonk vorm te geven, werken we bij COGIVA en PSR samen met verschillende architecten. Maar we kijken verder dan het bouwkundige: ook het menselijke aspect van deze nieuwe wijk staat in de steigers. Daarom zijn we zo blij met de hulp van Imaginair, onze creatieve partner. “Katrien Vanderbiest en Geoffrey Lambert van Imaginair tipten ons over het concept van de Buurderij”, zegt Paul Cordier, één van de ontwikkelaars bij Dijledonk, “en we waren meteen overtuigd. Het past perfect bij de pop-ups hier en draagt bij aan het landelijke en duurzame karakter van het project. Een heerlijk voorsmaakje van een levendige toekomst!”

Waar enthousiasme thuis is

Ook bij Imaginair zelf zijn ze opgetogen over de vruchtbare samenwerking. “We vullen de site nu al een jaar in met kleur en verhalen om mensen samen te brengen, mét respect voor de coronamaatregelen”, vertelt medeoprichter Katrien Vanderbiest. “Het Zomerplein was een veilige en creatieve ontmoetingsplek en de Buurderij gaat verder op dat elan.” Bart Vanmarcke, Schepen Lokale Economie, treedt haar bij: “De buren krijgen er een markt bij én tal van lokale en ambachtelijke producenten vinden hier een nieuw publiek. Boer, kok, keramist of cupcake-artiest, iedereen is welkom. Zo geeft Dijledonk meer en meer ruimte terug aan Rijmenam voor een nieuwe dynamiek in het sociale en economische weefsel.”

 Praktisch

Afhalen kan elke zaterdag van 10u00 tot 11u30, vanaf 21/11/2020

Coronaproof

We starten kleinschalig om de veiligheid te garanderen. De locatie van de Buurderij biedt voldoende ruimte en ventilatie. Gelieve een mondmasker te dragen en de handen te ontsmetten bij aankomst. Zodra het kan, kruiden we het geheel af met een streepje muziek of een workshop en voorzien we de mogelijkheid om ter plaatse iets te eten en te drinken. #staysafe #zorgvoorelkaar

Interesse als Buur?

Haast je naar de website, volg onze Buurderij in Rijmenam en bekijk het aanbod.
https://boerenenburen.be/nl/assemblies/13149

Interesse als Boer?

Ontdek hoe het werkt, maak je dossier aan bij onze Buurderij in Rijmenam en toon je talent!
https://boerenenburen.be/nl-BE/p/provide