Mis het ‘Meurop’ locatietheater van Fien Leysen op Dijledonk niet

woensdag 31 augustus 2022

Voorstellingen op 9, 10 en 11 september tijdens het weekend van Open Monumentendag.

In:

Unieke seizoensopener GC ’t Blikveld op Dijledonk

Tot op vandaag zijn authentieke Meurop-meubelen uit de glorietijd van deze voormalige Rijmenamse meubelfabriek zeer gegeerd op de vintage markt. Meurop, geboren uit het in 1946 opgerichte Trefac, was tussen 1958 en 1980 in België en zelfs in Europa een topmerk en een trendsetter. Voor veel van onze oudere dorpsgenoten (en in de ruimere regio) is Meurop een onuitwisbaar stuk van hun leven geweest.

GC ’t Blikveld ging met steun van het Gemeentebestuur Bonheiden de uitdaging aan om dit unieke erfgoedverhaal van Meurop en de sociaal-culturele impact ervan op Bonheiden-Rijmenam in klank, beeld en tekst te restaureren.

De Bonheidense theatermaakster Fien Leysen maakte voor het weekend van Open Monumentendag een eigentijdse theaterproductie, gebaseerd op verzamelde feiten en talrijke getuigenissen rond het meeslepende verhaal van deze voormalige meubelfabriek in Rijmenam. Niemand minder dan de Rijmenamse acteur Jaak Van Assche zal daarbij op de scène staan, samen met gitarist Bert Dewinter (eveneens uit Rijmenam).

Het resultaat wordt de unieke locatietheatervoorstelling ‘MEUROP’ die op 9, 10 en 11 september 2022 om 20.15 u. zal spelen op Dijledonk in het voormalige hoofdgebouw van Meurop (Oude Keerbergsebaan 8 – Rijmenam).

De perfecte opening van het nieuwe cultuurseizoen in Bonheiden-Rijmenam!
Klik hier voor meer info en tickets

EXTRA:
Voor & na de voorstelling kan je ter plaatse voor een hapje & drankje ook terecht in de zomerbar van IMAGINAIR, de creatieve makers die sinds begin 2020 tijdelijk hun intrek namen op Dijledonk. Je kan daarbij na de voorstelling ook hun theatrale expo ‘Meurop uit de kast’ nog bezoeken op de eerste verdieping van het gebouw. Deze expo is i.k.v. Open Monumentendag ook vrij te bezoeken op za. 10 en zo. 11 september van 10 – 18 u.
Klik hier voor meer info.

Toeschouwers krijgen na de voorstelling als ‘extraatje’ ook nog een mooi vormgegeven ‘getuigenissenboekje’ cadeau, waarin je de hele Meurop-geschiedenis in woord en beeld kan ontdekken. Met dank aan auteurs Jan Van Daele, Leo Van Dessel en Arend Pelgrims en met de steun van Dijledonk.